středa 30. ledna 2008

Mám obě ruce krátké ...

... jak jsem včera zjistila.
Celou dobu se tu vyhýbám tomu, abych psala blog na téma: Jak jsem zhubla. Možná, že je to proto, že jsem nezhubla a o tom, jak jsem přibrala mě nenapadlo psát. Na druhou stranu bylo by to originální. Pokud máte někdo potřebu přibrat a nevíte jak, napište mi, ráda vám poradím :)
Tedy, abych se vrátila ke svým ručičkám a jejich krátkosti. Včera jsme hráli v divadle "Nic nás nezastaví"*. Je to jedno z mých oblíbených představení a není to proto, že se mi tam někdo líbí ..., i když :))
Divadlo bylo napráskáné, a tak jsem si sedla na jediný volný přístavek vzadu ... byla jsem tomu ráda, neboť i přesto, že u onoho muže bych neměla sebemenší šanci,** trochu mi vadí má nynější podoba.*** Takže, čím méně je mě vidět, tím lépe.**** Konečně jsem u těch ručiček. Těm inteligentnějším, i přes víření hvězdiček kolem hlaviček, to došlo ... potlesk. Jaké bylo mé zděšení, když mé ruce se k sobě přes můj hrudník nedostaly.
Děs, který to ve mně vyvolalo, mě donutil vyplížit se z divadla jako krysa ... tedy nejlépe kanálem, ale z obav, že bych se šprajcla, jsem tuto ústupovou cestu zamítla a vyplížila se služebním vchodem.
Co z toho vyplývá? ... no to, že musím zhubnout. Ale slibuji, že vás tím nebudu krmit, zvláště pak, když já budu hladovět.
Kdy začnu, není tedy ještě jisté, ale zítra to nebude ... musím nejdřív sníst ten koláč, dojíst to sádlo a ty čokoládičky ...

* ... a jak dodávám já, "smrt určitě"
** ... možná jen dobře
*** ... podobnost s tankem typu Sherman je pouze náhodná
**** ... na malé scéně mě bohužel nelze přehlédnout ani v poslední řadě

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

To jsem ráda, že to hubnutí nerealizuješ od okamžiku, kdy jsi nezatleskala, protože bych tě asi neukecela na víkend do rodného hnízda. Vždyť to je místo, kde se zhubnout nedá, tam když nejíš, na jílo myslíš nebo o něm mluvíš. A tleskat se dá i tak, že se budeš mlátit do stehen. Bude aplaus jako hrom. Zkoušela jsem to.

Anonymní řekl(a)...

Já bych možná zkusila toho herce, co se ti líbí...třeba budeš překvapená.Minimálně to bude zajímavá zkušenost.

Anonymní řekl(a)...

Já osobně, bych toho herce nezkoušel, protože to bys pak měla období, které by se mohlo rovnat období, kdy někdo někoho hledá, no, a to se pak nikdo proste nenajde...
Přiznávám, že by bylo při nejmenším zajímavé, kdybys literárně podchytila proces opačný hubnutí, třebas bys mohla napsat knihu a stát se pak bohatou spisovatelkou...
Jo, tleskání je mnohdy zrádné, tu někdo tleská mezi větami při koncertě, tu někdo začne tleskat ve stoje a pak zjistí, že je jediný, který stojí apod., co z toho jasně vyplývá, když tleskají všichni okolo, není nutné, abys musel tleskat, Ty sama.
J.P/V.D