středa 15. dubna 2009

Zoufalí otové, dělají zoufalá rozhodnutí

Na horách je ještě sníh a tak se jelo na výlet "do kraje" ... v tomto případě na hrad Valdštejn.
Výchozím bodem byly Lázně Sedmihorky, kde jsem neodolala a koupila si mapu Hruboskalska, 1:8000 ... nekupte to.



Šokem na této výpravě s rodiči bylo pro mě maminčino vyprávění o tom, jak tatínek plánuje nosit na výlety "mé" dítě v sedáku na břiše. Celé tohle vzniklo díky nedávnému rozhovoru mezi mnou a maminkou, kdy jsem se jí ptala, jestli by mě vyhodili z domu, kdybych si pořídila sama miminko. Nevěda co činí to řekla tatínkovi a ten, pravděpodobně ze zoufalství nad svou dcerou, pronesl tuto větu při návštěvě mé sestry, aby tak posvětil život nemanželského dítěte před celou rodinou. Pak už mě nemohlo nic extra překvapit a v šoku jsem se tatínkem nechala během cesty několikrát zvěčnit, anichž bych se výrazně bránila.



Počasí bylo krásné, a tak prvních pár klidných ranních hodin, kdy zpěv ptáků a šumot větru rušily pouze naše kroky, bylo vystřídáno davy řvoucích lidí, které se ptáci snažily marně přeřvat. Davy zmizely až v okamžiku, kdy jsme opustili červenou, vedoucí od parkoviště na Hrubé skále skoro po rovině na Valdštejn ... prostě vycházka pro všechny.



Když jsme se proklikatili mezi skalami, uvítalo nás do ruda rozpálené autíčko, nikoli však od sluníčka, ale protože tatínek zapomněl vypnout topení.

6 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

a "tatínek" už je vybraný? ;o). Statečná to žena, takhle se svěřit rodičům...

aknezob řekl(a)...

Tatínek je vybraný, ale nemá zájem, takže mi nezbude nic jiného, než hledat jiný materiál :(

Anonymní řekl(a)...

nooo, možná napřed promyslet, jestli to je správná volba. Taky jsem nad ní přemýšlela, ale .....

aknezob řekl(a)...

... co znamená "ale" ... u mě není co rozmýšlet, já jsem už rozmyšlená, jiné volby není.

Anonymní řekl(a)...

Ctitelka: Jste odvaz, Aknezob! Bala bych se, co bude s deckem kdyz me prejede auto. Jenze rozumim, ze ten druhy, co chce to same, co vy se velmi obtizne nachazi.

aknezob řekl(a)...

Mám sestru, vychovala dvě děti a naše vztahy jsou skvělé. Taky jsem měla spolužačku (měla muže), která měla dva syny, srazil je někdo autem, ona a muž zemřeli, synové to přežili, takže to nikdo neví, kdy a jak, kdo se postará tady?