pondělí 5. května 2008

Včera večer ...

... jsem si v posteli říkala, že tenhle příspěvek napíšu v Meenině stylu, a ono ejhle. Dnes ráno jsem se dozvěděla, jak je po udílení cen na Světě knihy slavná, neboť fanoušci SF objevili její blog. To mě však od článku ala Meena nemůže odradit, neboť doufám, že ještě nechytla hvězdné manýry a tudíž mě nenařkne z kopírování :)
Takže ... áááách
Jsem z něj úplně vedle, vznášel se jak pírko a já nemohla ani dýchat(1), prostě byl tak úžasný. Každičký jeho pohyb mě dojímal až k pláči(2), a když tam tak tiše seděl, objímal kytaru byl prostě okouzlující. Že nevíte kdo? ... no přeci Alexander Katsapov. To byste nevěřili, ale on se skutečně vznáší, jako by nemusel překonávat zemskou přitažlivost ..., ale pokud jde o přitažlivost tu on... no, nebudu to rozmazávat(3) :) Tím nechci říct, že ostatní tanečníci nebyli skvělí, jen jsem je tak nějak nestačila sledovat(4). Jak by řekl Alfréd Jarry: "Co říci o hře, když promluvili muži známější a znalejší..." prostě jen to ááách. Jé, já neřekla na čem jsem byla ... na Sólo pro tři
Tak trochu po mojom:
1. Snaha nekašlat a nesmrkat na mém nedýchání měla taky svůj podíl.
2. To má s bodem (1) dost společného, ale člověk prostě nemůže tušit, když kupuje lístek, že za dva měsíce bude právě nachcípanej.
3. To já to klidně rozmáznu ... i chlípné myšlenky mě napadaly, no a co.
4. To bude i tím, že jsem se snažila sledovat i překlad textů ... trochu mě mátlo, že jsem se občas dívala na tabuli i při Krylových písních.
Bylo to skutečně skvělé. Nerozptylovaly mě příliš kulisy, neboť prostě skoro nebyly. Za to mě rozčiloval potlesk, který tam neměl být, ale na druhou stranu, měla jsem kdy smrkat. Do přestávky jsem se snažila sledovat všechno, ale potom jsem se do toho položila jako sebevrah s podřezanými žílami do teplé vody a sledovala jen ten tanec podbarvený hudbou. O mě je totiž známo, že jsem hluchá a spojení tance s hudbou mě k té hudbě vždy víc přibližuje. Tedy ne že bych uměla tančit, ale vždycky jsem chtěla umět, dokonce víc než malovat. Pokud jde o tanec lidé si ho s mojí osobou nějak nedovedou spojit*, a jak říká Pacholíček: "Prostě tančit neumíš." Tedy upřímně, neumím, ale on to neví, neboť neměl tu čest. Pacholíček tančit umí, tedy říká se to, ale s jeho tancem je to jako s mým vaření, všichni vědí, ale nikdo neochutnal :) Zpět k baletu ... zajděte, stojí to za to, a když mě vezmete sebou, budu ráda.

* Poslední mé taneční vystoupení, kdy jsem nebyla kritizována nějakým bídákem, byl nácvik na Spartakiádu, na píseň "Jsem duhová víla". Měly jsme takové bílé jakoby baletní sukénky s papírovými kytkami.

7 komentářů:

Meena řekl(a)...

Se snažíš přiživit na mý slávě, viď? ;))))))

aknezob řekl(a)...

Dělám co můžu, prostě mi ještě chybí pár minut do těch patnacti a rada bych to zvládla dokud jsem mladá a krásná :)

Greta řekl(a)...

náhodou, já jsem tanec s pachlíčkem ochutnala a pokud si dobře vzpomínám, byl to senzační zážitek :-)

Greta řekl(a)...

omluvte muj překlep, myslela jsem samozřejmě Pacholíčka :-p

aknezob řekl(a)...

Dík za podporu ... to jsi kamarádka :(

Anonymní řekl(a)...

Alexandre Katsapov - stránky:
www.katsapov-galerie.estranky.cz, www.alexanderkatsapov.estranky.cz

aknezob řekl(a)...

Ale kuš, kdo u jitří mé city?