úterý 24. listopadu 2009

Lžu jak když tiskne

O exkurzích říkám dětem, že do naučné literatury patří i příručky o chovu zvířat, ale moc dobře vím, že to není pravda. Ve skutečnosti je to humorná fantasy, kam se na ni hrabe Pratchett. Třeba kniha Bydlíme s kočkou, je už zavádějící pokud jde o název. Kniha by se měla jmenovat Nechá nás u sebe bydlet. Nejvtipnější kapitoly pak obsahují takové perly jako:
Hodinu po vašem odchodu kočka ulehne a vstane tak hodinu před vaším příchodem, pokud chodíte pravidelně domů ... to by mě tedy zajímalo, kdy stihne vytahat prádlo z koše, namočit všechny myšky, ukousnout látkové kočičce uši, rozcupovat krabici po botách, vyhrabat hlínu z květináčů, no a tak bych mohla pokračovat do nekonečna.
Také miluju informaci ... kočky nesnášejí kůru z citrusových plodů ... a proto ji máchají v misce s vodou, loví jí z hrníčků, perou se s ní, a tak dále, a tak dále...

5 komentářů:

Gralińka řekl(a)...

no tu hodinu před příchodem ne? :-)) ( jinak máš u mně na blogu něco ;)

aknezob řekl(a)...

No jo, ale chodím nepravidelně :)

zcdl řekl(a)...

:)))) byvas u nas doma? Tiez to nechapem kedy to stihaju vsetko potrhat, povlacit..lebo ked som nahodou cely den doma...tak cely den spia, a spia vzdy pri mne, takze ked pozeram TV su na mne, ked idem do kuchyne su pri mne..ked lezim lezia na mne/pri mne :)) ale su to nadherne stvorenia :)

muminek řekl(a)...

Nechtěla bys jednu takovou příručku napsat, prosím prosím, byla by to děsná sranda :-)

ET řekl(a)...

Chichi, Nechá nás u sebe bydlet. To je přesné. A pak že Aknezobčiny kočičky postupně neokupují celý byt, vida, jak ses přiznala :-)))