sobota 7. listopadu 2009

Bez chuti a bez zápachu

Kdysi jsem tenhle recept vylovila někde v Burdě. Pamatuji si, že se nám s maminkou moc nepovedl, prostě to nebylo nějak ono. Pod dojmem, že to po těch letech bude lepší, jsem ho upekla znovu a ejhle, ono nebylo. Bylo to prostě bez chuti a bez zápachu. Možná to bylo těmi chybějícími rozinkami a citronovou šťávou, ale nevím. Králíček si na něm však pochutnal, což nechápu, možná kvůli těm ovesným vločkám ... je to prostě hlodavec :)

Medový dort
65g másla rozpustíme s 125g medu. Do tuhé pěny vyšleháme 2 vejce, 125g cukru a 2 lžíce rumu (jo, ten jsem taky neměla). Potom vmícháme směs z 200g hladké mouky, 1 prášku do perníku a 100g ovesných vloček. Půlku nalijeme do formy, posypeme pokrájenými jablky (500g), nasekanými mandlemi (80g), rozinkami a cukrem. Nalijeme druhou půlku těsta, posypeme 20g sekaných mandlí a pečeme. Možné polít čokoládou.

3 komentáře:

ET řekl(a)...

Hlupáčku. Živě si umím představit, jak zrovna ty upečeš něco bez chuti a bez zápachu. Na to jsem specialista já, se svými pizzami :-))

aknezob řekl(a)...

Tomu věř, žádný zázrak :( Tu půlku jsem snídala celý týden.

Medvídek řekl(a)...

Vypadá náramně. Já osobně bych si na něm určitě taky smlsnul.