úterý 21. července 2009

Co mě ještě čeká

Nepamatuji se, že by nějaký ten stupidní seznam "Co stihnout do ..." v časopisech pro moderní ženy obsahoval takové věci jako: Prát v samoobslužné prádelně ... buď nejsem moderní nebo žena, neboť v mém seznamu je.
Včera odpoledne jsem obtěžkána taškami s nevábným obsahem vyrazila směr Londýnská, kde je jedna ze samoobslužných prádelen. Upocená, zmoklá, s igelitkami smradlavého prádla jsem nepůsobila právě asi vábně a zhnusený pohled jedné dámy ve mně vyvolával touhu, trochu si zachrchlat a odplivnout si na naleštěný střevíc ... bohužel vyhrálo slušné vychování.
Vstoupila jsem, zapípala nesměle na pozdrav a paní vidící můj zoufalý pohled pronesla: "Chcete prát, že?" S její pomocí jsem napěchovala dvě pračky a z automatu vyškemrala kávu, vzpomínaje na Mr.Beana a jeho scénku se záměnou kávy s aviváží. Pevně jsem stiskla kelímek, zula si boty, ulehla na gauč a nad sylabem o komiksu usnula ... musela jsem vypadat jak ostřílený zákazník :)
Po hodině a půl jsem vypila ještě jeden kelímek kávy, odmítla sušičku a s taškami zašedlého, ale voňavého prádla vyrazila spokojeně domů, abych pověsila prádlo na sušák, ze kterého mě ho kočičky radostně stahují na zem.

5 komentářů:

Kea řekl(a)...

Co takhle nějaká pračka z druhé ruky?

aknezob řekl(a)...

Myslíš valchu?

Anonymní řekl(a)...

Vidíš, a já myslela, že tyhle samoobslužné prádelny fungují jen v amerických filmech;) Nikdy mě nenapadlo zkusit zapátrat na internetu, to jsem tedy kolikrát to povlečení nemusela táhnout domů, tu stovečku bych do toho s chutí investovala. Dík za super tip. Meena

Kea řekl(a)...

kámen a klacek by stačil, třeba...
Představa, jak vláčím svoje špinavé prádlo v igelitkách tramvají je vskutku strašidelná...

sl. Lenka řekl(a)...

:) Také by mě nenapadlo, že takové prádelny existují už i v Česku... v zahraničních filmech mi to vždycky přišlo jako zajímavé, kde se dají potkat zajímaví lidé... a Ty jsi to všechno zaspala... :)