pondělí 18. srpna 2008

Tak zase o něco starší ...

... a i o něco chytřejší.
Moje maminka je poklad. Upeče každému třeba i třípatrový dort, když bude podle jejího, to jest s krémem, politý čokoládou a ozdobený opět krémem. Pokud jste jako já, a nestojíte o těžké krémové monstrum, dožadujete se pak dotěrně dortů ovocných, tvarohových, apod. Díky dotěrnosti rozmazleného fracka jsem už vybojovala pár dortů za studena a jednoho krtka, kterého však tvořila s takovou nechutí, že jsem si ho raději dodělala ... to byste nevěřili, jak takový poklad rodiny dokáže po čtyřiceti letech u plotny předstírat, že neví jak se loupe banán a šlehá šlehačka.
Abych se vyvarovala podobných zážitků, upekla jsem si dort sama. Inspirovala jsem se ve Světozoru "Pařížským malinovým dortem" a musím se pochválit byl skvělý. To je on.



Jelikož je to dort narozeninový, je jasné, že jsem zase o něco starší a poté, co jsem se chlubila v práci touto fotografií, i o něco chytřejší.
Do teď jsem si totiž myslela, že je to úžasný dort, ale to, co v něm viděla ta pakáž knihovnická mi vhání ruměnec do tváře.

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

To je ale krásný a jistě dobrý dort... :-)Mňam
J.P/V.D

Anonymní řekl(a)...

Já v něm teda nic jinýho, než zatraceně dobrý dort, nad kterým se mi sbíhaj sliny, nevidim...
Meena

Anonymní řekl(a)...

To ty maliny... Všechno nejlepší. Gr.