úterý 27. října 2009

Zapomněla jsem na jablka

Když prší a všichni se slezou až za tmy, dají se hrát kuličky tak akorát ... no, to vlastně nevím, já si rozhodně v bytě nehodlám do podlahy vrtat důlek. Tedy ne že by jsme chtěli hrát jablky, ty měly být odměnou. Vítěz měl dostat jablko v župánku, druhý jablko-naháče a třetí ohryzek-kostřičku. Pro vítěze byly ještě navrch sladké jablečné tlamičky v papírovém jablku.
Papírové jablko se mi moc nepovedlo nebo jsem ujedla málo tlamiček. Vlastně je to baličák s červeným velkým puntíkem a hnědým kolem dokola (stopka). Do středu se dá co tam patří, stopka se stočí, obváže a přilepí se list. Lepší a jednoduší je velký papírový pytel, ale kde ho vzít.



Župánek je o něco těší, v každém případě je třeba plést na třech jehlicích. Návod mám z tady těch stránek a ET mi to tak trochu přeložila. Je to taková blbost k ničemu, ale byla jsem na sebe skutečně pyšná :)

3 komentáře:

Medvídek řekl(a)...

Župánek je skvělej.

Gralińka řekl(a)...

župánek pro jablko je parádní, kdyby byl kouzelý a zvyšoval spotřební lhůtu nebo zajišťoval nepomlácení v tašce, hned jdu do něj :)

muminek řekl(a)...

Šťastným majitelem župánku jsem já. Tenhle župánek je jedinečnej, zaručuju, že ti žádné jablko nevyteče do tašky, když ho máš :o) A v zimě nenastydne a nedostane rýmu.