Není to taková krasavice jako ta v kuchařce, ale já jsem knihovnice a ne cukrářka jako Pavlína Berzsiová, autorka knihy.
A to vedle je vzniklá kupa nádobí, kterou jsem nakonec přeci jen omyla, i když tělo se vzpouzelo a duše se bránila.
Čokoládová roláda
Na krém svaříte 250 ml šlehačky, ve které rozmícháte 250 g čokolády na vaření. Necháte do druhého dne vychladit, pak ušleháte ... bylo to tak tuhé, že mi to našlehat moc nešlo.
Na těsto našleháte 3 bílky s 40 g krupicového cukru a 3 žloutky s dalšími 40 g krupicového cukru a jedním vanilkovým. Obě hmoty něžně smícháte dohromady, a pak přidáte 3 lžíce kakaa a 80 g hladké mouky.
Tuhle zajímavou kaši namažete na plech vyložený pečícím papírem a pečete asi 10 minut při 180°C.
Neptejte se mě jak, ale horkou placku pomoučete a překlopte na nový pečící papír. Nechte vychladnout, strhněte ten papír na kterém se to peklo a pomažte krémem. V tom novém papíře to srolujte a utemujte. Šup s tím do lednice. Po vychladnutí potřete povrch zbylým krémem (zespodu ne) a obalte v pražených sekaných mandlích.
8 komentářů:
Vypadá mňamkovně.
Chutná úžasně :)
Zdravím kolegyni knihovnici :-). Roláda vypadá skvěle, vyzkouším ji na brzkou oslavu, která nás čeká
teda já bych aj zašla na kousek ochutnat, sama bych to nezvládla :)
V celém známém vesmíru neexistuje lepší roláda! Nenapadlo by mě, že může být ještě něco lepšího než ten čokoládový hřbet, co byl minule. Podobná jídla už mají jen Olympu, ale ani Héra nepeče tak dobře :)
Nemaž mi heru kolem úst :)
Já jsem teda ještě měla exkluzivního čokoberánka, a nad toho už vážně není! :-)
Tak jsem si trochu máznul, no :) Ale ta roláda vážně byla k uzoufání dobrá.
Okomentovat