pátek 12. března 2010

Pozvánky a nepozvánka do divadla

Ve Studiu divadla Ypsilon vznikla nová hra v režii Braňo Holička. Kdybyste nevěděli kdo to je, tak to je ten roztomilý kluk z pohádky Král sokolů, což jsem zase nevěděla já. Od té doby trochu vyrostl (ne o moc) a už taky není tak roztomilý, ale zaručeně má talent.
V Ypsilonce je to už jeho třetí hra a všechny tři patří k tomu lepšímu, co lze v tomto divadle shlédnout. Pokud jde o mě, tak nejvíc se mi líbí V sedmém pádu. Zatímco u Meeting Pointu jsem měla pocit nedotaženého konce, který se nějak zašmodrchal, tak v V sedmém pádu je konec opravdu vtipnou tečkou, která vyřešila otázku: Co s ním?
Nová hra, Tmavomodrý svět (naruby) vychází ze života Jaroslava Ježka a hrají v ní studenti Damu. Mají méně zkušeností než ti zajetí, ale ještě je to baví, což je vidět. Milá schizofrenní personifikace, tak tomu říkám já, ale já si můžu žvatlat co chci :)

Jak se říká: Darovanému koni na zuby nekoukej, ale já se koukala :(
Dostala jsem zadarmo lístky na Maškarádu do Švandova divadlo. Vzala jsem sebou naší budoucí produkční, s kterou jsme hned o přestávce celé to představení s gustem pomluvily. Králíček, který to viděl, mě varoval slovy: "Byl jsem z toho trochu v rozpacích". Já jsem v rozpacích nebyla, já jsem byla tou ruskou duší na Divokém Západě dost znechucená. Postava Arbenina v podání Milana Kačmarčíka byla naprosto nepřesvědčivá. Jeho žárlivost byla spíš oplzlostí a duševní trýzeň více stařeckým třesem ...

Ještě jedno představení bych ráda zmínila, a to Černou díru. Pokud máte náladu na trochu Havelkovské absurdity v podání Dejvického divadlo, tak vyražte ... a pozor, vyjděte tou správnou nohou, nikdy nevíte, co jeden malý krok může změnit.

2 komentáře:

ET řekl(a)...

A to mi říkáš až teď??? Král sokolů, moje láska na první pohled, pohádka, co mě čapla za srdce? Chci to vidět! Chci to vidět! Chci to vidět! :-)))

aknezob řekl(a)...

Konečně někdo, komu se tahle pohádka líbí.