úterý 30. března 2010

Dvakrát nevstoupíš do stejné řeky...

... dvakrát ani neuháčkuješ něco stejně, i kdybys měla podrobný návod... , ale komu to vadí!!
Takhle přišli na svět Bob a Bobek. Bobkovitých mělo být původně osm, ale hned u prvního spečence* jsem došla k názoru, že i jeden je dost. Druhý vznikl jen díky smutným ETiným očím.
Ten třetí a nejkrásnější je Artíček a není to králík, to bych si vyprosila.





Ouška:
Světlou přízí 9 řet. ok., takže 8 kr. sl. zpět a do 9 oka 6 kr. sloupů a 8 kr. sl. z druhé strany. Pak nazpátek, celé obháčkovat.
Hlavička:
4 řet. oka spojit do kroužku, háčkujeme do kola, první 4 řady světlou, pak tmavou, nakonec vyplnit a stáhnou. Přišít uši, oči a vyšít čumáček je lepší před vycpáním.
1ř. - 6 kr. sl, 2ř. - 12 kr. sl., 3ř. - 16 kr. sl., 4ř. - 20 kr. sl., 5 až 13ř. - 24 kr. sl., 14ř. - 18 kr. sl., 15 ř. - 6 kr. sl.
Tělo:
1 a 2ř. - 36 kr. sl., 3 a 4ř. - 34 kr. sl., 5 a 6ř. - 32 kr. sl., 7 a 8ř. - 30, 9 a 10ř. - 28 kr. sl., 11ř. - 26 kr. sl., 12ř. - 24 kr. sl., 13 a 14ř. - 18 kr. sl.
Místo ocásku mám bambulku a místo očí knoflíky, což v Kreativu nebylo.

* Spečenci říkám všem hračkám, které se háčkují z krátkých sloupků, přidáváním a ubíráním ok.

Ti další jsou z perníku a jako vždy jsem měla první plech nedopečený a poslední připálený. Nejlepší kousky jsou tedy z toho prostředního plechu, jenže plechy byly jen dva.

4 komentáře:

Medvídek řekl(a)...

Jsou nádherní. :-)

ET řekl(a)...

Ach, co všechno zmůžou ETiny smutné oči... :)

Anonymní řekl(a)...

pěkní - škoda, že neumím háčkovat. Prosím, jestli jsi se mě ptala )ach hlava děravá) na moje ekopytlíky, tak jsou to tyhle
http://www.ecoshop.cz/vyrobek/484/0_bio-kose-sacky/

ještě loni měli i poloviční balení -a to mám. jestli se se na to neptala, tak se omlouvám - kdosi se mě nedávno tázall... ach jo, ta sklerózička.

aknezob řekl(a)...

Děkuji za pochvalu, tentokrát si jí zasloužím :)
Díky, to jsem chtěla já, ten odkaz na pytlíky.