pondělí 25. května 2009

Vítejte v opičím světě

Po Medvídkovém úterý netradičně následuje Opičí pondělí ... Ooook



První na svět přišel opičák ... díky všude přítomným chlupům, tak trochu kočičák :)



Jako další se zrodily opičí magnetky a nejhorší na tom bylo, shánění magnetické folie. Jsou prostě vystřižení z filcu, ušití a z druhé strany je nalepená ta, již zmíněná samolepicí magnetická folie, kterou seženete např. v Altamiře.



Poslední se vyklubaly opičí muffinci.

Jogurtové těsto
1 bílý jogurt se smíchá s 3 vejci, 1 a 1/2 hrníčkem cukru, 1 hrnkem oleje, 3 hrníčky polohrubé mouky a 1 lžičkou prášku do pečiva.
Krém mé sestry
Roztavíte čokoládu na vaření nebo čokoládovou polevu a zamícháte do ní kysanou smetanu ... jak prosté :)
Zdobení
do polevy vložíte jeden celý piškot jako čumák a dvě půlky jako uši. Oči jsou z marcipánu a celé je to počmárané čokoládovou polevou.
Pak už to stačí jen sníst :)
Tak zase někdy s jiným zvířátkem :))))

4 komentáře:

Medvídek řekl(a)...

Tak ty opičí muffínci sou úžasný. :-)

Anonymní řekl(a)...

obdivuju, kde na to všechno bereš čas. resp. asi nestihas zase jine veci, ale takhle na prvni pohled to vypada, ze delas veci miliony.

Anonymní řekl(a)...

Ryze praktická otázka: kde seženu ten filc? A jak velký kus si musím koupit? Tedy, nemám sice nápady, ale pro ten pocit, že něco dělám.. ;)) Zkrátka ten opičkový magnetek je úžasný, bych to klidně nosila jako brož do U a všude bych tvrdila, že opici mít nebudu, pač mám jednu na triku;))) Ale jsem podle čínskýho horoskopu monkey, takže..bych byla little monkey;)

ET řekl(a)...

Zrovna jsem jednoho opičáka posnídala. Jsou snad ještě lepší než včera, báječně vychlazení. Škoda, že musím nechat Š. :)