pondělí 22. prosince 2008

Virtuální dítě

Někdy si připadám jako v Danteho Pekle, každý den sedím mezi spoustou krásných dětských knih (tedy, abych nepřeháněla, najde se hodně i takových, které by vůbec nemusely vyjít) a nemám je komu číst. Pravda, s některými dílky se odmítám občas rozloučit i jako bezdětná, a po večer zakutána v peřinkách si ohryzávám nehty čtoucí nějaké to dobrodružství určené dětem kolem 10 let. Mohla bych si ty knížky možná kupovat do budoucna, co kdyby, jenže já jsem cynik, a na žádné kdyby nevěřím. Jediná věc, která se v budoucnu hodí je rakev, ale kniha pro neexistující dítě je pitomost. Jelikož ET je podobně postižená a nedávno jsme se vášnivě dohadovaly v knihkupectví nad Alenkou v říši divů ilustrovanou Kállayem, Niklovými Jělěňovitými a dalšími knihami, rozhodla jsem se pro založení nového blogu, pro kamarádky - matky ... těch já mám mnoho (a taky proto, abych ET přivedla na jiné myšlenky). Ne že by neměly vkus (takové kamarádky nemáme :)), ale mám s ET určitě větší přehled ... tedy měly bychom mít. Takže pokud budete mít k našemu společnému dítku nějaké připomínky nebo po něm nějaké požadavky, stačí mi napsat.

7 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

super_jako bezdetná s kamarádkami matkami se aspon poucim co koupit jako dárek:))J

aknezob řekl(a)...

Takže od tebe dostanu vánoční přání bez dětí, to jsem ráda. Ne že bych z dětiček svých kamarádek neměla radost a z toho, že si na mě na Vánoce vzpomněly, ale je to trochu drsné ... pro bezdětné by se měly vyrábět přání třeba s bramborovým salátem nebo převánočním tržištěm a tak ... jmelí není také vhodné, když vás nemá kdo líbnout :))))

Jana řekl(a)...

Mně tedy přáníčka s dětmi nevadí, naopak mě těší, že jsou děti jen na obrázku :o))), ale přáníčka se zvířecími mazlíčky nebo tím bramborovým salátem jsou rozhodně zajímavější :o)))

aknezob řekl(a)...

Ja má děti rád i s bramborovým salátem ... myslím jako na dotvoření atmosféry, ne jako přílohu ... bez dětí je život tak trochu zbytečný, jen ty přání takhle před Vánocema mě dojímají trochu víc než je zdrávo :)

Jana řekl(a)...

hmmmm, tak to přeju v příštím roce - miminko ;o))

Anonymní řekl(a)...

damy trochu jste se odklonily od tematiky detske literatury (ad deti jako priloha cituji svou maminku ucitelku:ze ve skole by bylo dobre kdyby tam nebyly deti:))jen reditel to nejak nemohl pochopit_my bezdetne i matky to myslim chapou velmi dobrenrboj PF bude naprosto neutrální:))J

aknezob řekl(a)...

Ha, to mi připomíná knihovnu. Knihovna by byla také prima, kdyby v ní nebyli čtenáři :)