pátek 5. prosince 2008

Sladké dětství

Jako dítě jsem si na Barboru dávala do okna punčochu a po ránu celé šťastná vytahoval směs brambor, uhlí, mandarinek, pomerančů a čokolád. Ty punčocháče neidentifikovatelné barvy si pamatuji do dnes a to, že jsem hledala vždy ty největší a nejvytahanější taky.
Dnes je to všechno jinak. Včera večer mi přišla sms začínající spoustou Áááááááááááááááááááá. Celé to zoufalé volání se týkalo nenatrhaných barborek a zklamání z toho, že se ona osoba příští rok opět nevdá. I já jsem tudíž zauvažovala, jestli bych tedy neměla oškubat nějaký ten strom cestou domů, abych co nejvíce popostrčila osud tím správným směrem. Nakonec jsem však uznala, že osud se nedá moc po postrkovat a v bytě se šesti kočkami by stejně neměla žádná barborka šanci vykvést.
Nebyl ten čas punčocháčů za oknem tak nějak lepší?

7 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Tys mě práskla! :) Vzhledem k tomu, že jsem si včera na blogu postěžovala, že nemám barborky, je teď úplně jasný, od koho ona sms byla :-))) A že si nejen stěžuje na blogu, ale ještě zoufale píše kamarádce. Chjo :-)

aknezob řekl(a)...

Jenže já jsem tě nepráskla, práskla si se sama.

Anonymní řekl(a)...

No jo, ale co ta poznámka pod mým článkem o zoufalé sms? O tom tam nebyla ani zmínka. Ten článek měl vyznít zcela optimisticky, takhle je tam zas krutá realita o blázivé ET, co se chce od osmnácti vdávat a pořídit si kupu dětí, kterým bude předčítat z divných knížek z Mendru, Bria a Baobabu, bude s nimi chodit do lesa stavět domečky z listí, klacíků a hlíny, vůbec se nebude zlobit když se zmažou jako čuňátka, protože to přeci patří k dětství, bude je krmit samými zaručeně zdravými mňamkami (a čokoládou se bude cpát jen sama po večerech s tatínkem, aby děti neviděly) a bude šťastná až do smrti. Tak. To jsem se rozjela :)

Anonymní řekl(a)...

Tak si jedině pořídit byt bez kočiček a pak v něm přežije i ta barborka ve váze :o)

aknezob řekl(a)...

Ale já mám kočičky ráda, stejně nemám ženicha a na byt také ne ... a vůbec, teď se reje do ET a ne do mě.

Anonymní řekl(a)...

Jee, "okrove" puncochace. Vzhledem k mym proporcim v detstvi nebyl problem nejake poradne velke najit ...
S rodici jsme meli dohodu, ze oni nakoupi mene uhli a vice dobrot, ktere s nimi vymenim za uhli v puncochacich. A ze to bylo nejakeho uhli! :)
ZK

aknezob řekl(a)...

Jak tě znám, tak to musel být vcelku studený odchov.