středa 24. června 2009

… a tak nějak vznikl život

O Bohu si lidi myslí ledacos, někdo mu spílá, někdo ho vzývá a někdo na něj nevěří, ale v tenhle okamžik není vůbec důležité co si kdo myslí, neboť vám chci vyprávět jak Bůh stvořil svět.

Bůh je poměrně starý pán a přiznejme si to, i trochu zmatený a trochu dětina. Každý někdy něco zapomene, ale Bůh v tom byl odjakživa expert, a proto ve vesmíru poletuje tolik hvězd, planetek, komet a jiných vesmírných těles.

Jednoho dne si takhle někde odložil hrneček s čajem a zapomněl na něj jak na smrt … což nebylo nijak těžké, neboť kde není život, tak smrt nemá co na práci. Asi po týdnu na něj omylem narazil a nevěřícně se do něj zadíval. Na povrchu byly jakési zelené ostrůvky. Zaujalo ho to natolik, že ostrůvky začal zkoumat a k jeho velkému úžasu zjistil, že pod ostrůvky se tvoří bublinky. Nadšený svým objevem se s naivní dětinskou hravostí pustil do díla. Vytvářel další a další ostrovy, velké i malé, špičaté i kulaťoučké, různého vzhledu i barvy. Bublinky seskupoval do rozmanitých forem, některé tvary pak nechával plavat ve vodě, jiné nechával žít na ostrovech a nebo se vznášet ve vzduchu … no, a tak z obyčejné plísně vznikl život.

Tak, tenhle článeček je pro Muminka, protože oni si právě takovou plíseň pěstoval v hrnečku několik dní :)

4 komentáře:

muminek řekl(a)...

Sedmý den se do hrnečku podíval a viděl, že stvoření je dobré. Ale hned v pondělí se na ně rozhněval a veliká potopa smetla veškerý život do výlevky :)

aknezob řekl(a)...

Takže jak je vidět, Bůh není jen zapomnětlivý a dětina, ale také náladový :)

muminek řekl(a)...

to je snad nejhorší možná kombinace :)

brhlicek řekl(a)...

A my jsme tomu živému stvoření, ještě když jsem živořil na koleji, říkali "Punťa". A měl čestné místo na poličce hned vedle Tchyniných jazyků. A oba dva živé organismy se snažili (tady jsem fakt na vážkách jestli byli tak živé, že si zaslouží měkké "i") přežít. Kytička bez vody a "Punťa" v ohrožení totální destrukce.
Oba dva to většinou přežili.
A "Punťa" pak za odměnu dostal i jmenovku na hrníček. Aby každej věděl co je zač.